Restaurant Waanzinnig wordt onder begeleiding van leer- werkcoaches en ervaren horecamedewerkers gerund door mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid. Het restaurant is een leer- en werkplek waar iedere deelnemer op zijn of haar eigen niveau en tempo kan werken aan werkvaardigheden en/of persoonlijke leerdoelen. Deelnemers maken zich de horecawereld eigen. Het snijden van groenten, bereiden van gerechten, bedienen aan tafel, schoonmaken en bestellingen doen. Daarnaast maken zij kennis met werkvaardigheden zoals werkdruk, flexibele werktijden en omgaan met diverse wensen van gasten. Terwijl deelnemers aan het werk zijn, kunnen zij werken aan persoonlijke leerdoelen zoals grenzen aangeven, sociale contacten maken en werken aan het zelfvertrouwen.
Alles wat er gebeurt in een restaurant, gebeurt ook bij Waanzinnig. Je kunt vanuit ieder niveau instromen. De leer- werkcoaches en horecamedewerkers begeleiden de deelnemers in hun eigen herstelproces. Deelnemers krijgen bij restaurant Waanzinnig de begeleiding die zij nodig hebben om aan hun herstel te werken, leren de kneepjes van het horeca-vak en hebben een zinvolle daginvulling.
We kijken met een brede blik en geloven in de groei van de mens. We respecteren kwetsbaarheden en leggen de nadruk op talenten en mogelijkheden. Een bijzondere plek, waar creativiteit, huiselijkheid en medemenselijkheid voorop staan. Kortom, bij Waanzinnig serveren naast eten ook een verhaal. Een gevoel van verbinding, wat de wereld een beetje mooier maakt. Ieder op zijn eigen manier, zonder oordeel!