Over ons

Wij zijn waanzinnig

Restaurant Waanzinnig wordt onder begeleiding van leer- werkcoaches en ervaren horecamedewerkers gerund door mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid. Het restaurant is een leer- en werkplek waar iedere deelnemer op zijn of haar eigen niveau en tempo kan werken aan werkvaardigheden en/of persoonlijke leerdoelen. Deelnemers maken zich de horecawereld eigen. Het snijden van groenten, bereiden van gerechten, bedienen aan tafel, schoonmaken en bestellingen doen. Daarnaast maken zij kennis met werkvaardigheden zoals werkdruk, flexibele werktijden en omgaan met diverse wensen van gasten. Terwijl deelnemers aan het werk zijn, kunnen zij werken aan persoonlijke leerdoelen zoals grenzen aangeven, sociale contacten maken en werken aan het zelfvertrouwen.
Alles wat er gebeurt in een restaurant, gebeurt ook bij Waanzinnig. Je kunt vanuit ieder niveau instromen. De leer- werkcoaches en horecamedewerkers begeleiden de deelnemers in hun eigen herstelproces. Deelnemers krijgen bij restaurant Waanzinnig de begeleiding die zij nodig hebben om aan hun herstel te werken, leren de kneepjes van het horeca-vak en hebben een zinvolle daginvulling.

We kijken met een brede blik en geloven in de groei van de mens. We respecteren kwetsbaarheden en leggen de nadruk op talenten en mogelijkheden. Een bijzondere plek, waar creativiteit, huiselijkheid en medemenselijkheid voorop staan. Kortom, bij Waanzinnig serveren naast eten ook een verhaal. Een gevoel van verbinding, wat de wereld een beetje mooier maakt. Ieder op zijn eigen manier, zonder oordeel!

RIBW Brabant

RIBW Brabant

Restaurant Waanzinnig is een van de leerwerkprojecten binnen RIBW Brabant. RIBW Brabant is gespecialiseerd in de begeleiding en ondersteuning van mensen met een (ernstig) psychiatrische kwetsbaarheid. Herstelcoaches en leer- werkcoaches werken samen met de cliënt aan duurzaam herstel. Tijdens de begeleiding komen alle levensgebieden aan bod die belangrijk zijn om zelfstandig te kunnen functioneren. Denk hierbij aan daginvulling, wonen, sociale relaties, financiën en gezondheid. Met deze aanpak werkt RIBW Brabant met cliënten aan het opbouwen van een volwaardig en betekenisvol leven en optimale participatie in de samenleving. Een zinvolle daginvulling en structuur is erg belangrijk voor mensen met een psychiatrische achtergrond. Dat is onze ervaring en horen we ook terug van onze cliënten. Het biedt iemand zingeving, ontplooiingskansen en het levert een bijdrage aan het herstel. Werk en dagbesteding is daarom een vast onderdeel van de herstelondersteunende zorg die door RIBW Brabant geboden wordt.
Binnen RIBW Brabant is een speciaal team dat zich richt op alles rondom werk en dagbesteding: Team KREW. Dit team bestaat uit leer- werkcoaches die zich inzetten voor de participatie van mensen met psychiatrische problematiek, de verschillende fases in het proces naar werk kennen en die kennis gebruiken voor de juiste begeleiding. Dit gebeurt onder andere door samenwerkingen te zoeken met externe partijen, voor werkprojecten die vaak met en bij ondernemers plaatsvinden. Naast Waanzinnig zijn er binnen RIBW Brabant ook diverse andere werkprojecten waar cliënten vaardigheden kunnen leren of vergroten; op een kantoorlocatie, een houtwerkplaats of drukkerij. Stap voor stap begeleiden onze leer- werkcoaches de deelnemers zo zelfstandig mogelijk richting een betaalde baan of vrijwilligerswerk, maar blijven werken bij Waanzinnig, het volgen van een training of opleiding is natuurlijk ook mogelijk!