Niels & Katelijn

Ontmoet

Niels & Katelijn

Ik ben Niels van den Broek, 36 lentes jong. Ik heb twee kinderen en een schat van een vrouw. In mijn vrije tijd breng ik graag tijd door met mijn vrouw en kinderen. Ik ga ook graag eens per week tennissen en vind ik het heerlijk om te snowboarden.

Sinds twee jaar ben ik leer- werkcoach bij het RIBW. We zijn begonnen met een aantal horecaprojecten, maar die zijn gestopt. We focussen ons nu op één groot horecaproject: Restaurant Waanzinnig. Super leuk! Hiervoor heb ik gewerkt in het regulier- en speciaal Vmbo onderwijs. Dit heb ik 8 jaar gedaan in Tilburg Noord en 2 jaar in Bladel. Ik verzorgde veel praktijklessen omtrent de basis van horeca, koken en serveren. Voldoening haal ik vooral uit het zien van stappen die de leerlingen zetten en dit is bij Waanzinnig weer hetzelfde. Daarnaast heb ik met een ex-collega docent veel party catering gedaan. Van 2 tot 2400 personen. Dit is hard werken, maar zeer gezellig. Om mijn geest wat rust te geven, werk ik ook zo nu en dan bij een hovenier in de tuinenaanleg. Lekker fysiek bezig zijn, daar laad ik enorm van op.

Ik ben Katelijn Ardts, 27 jaar. Ik ben als boerendochter opgegroeid op het platteland in een klein dorpje. Op mijn 17e verhuisde ik naar Tilburg. Ik ben hier naartoe gekomen voor de studie SPH (Sociaal Pedagogische Hulpverlening). In mijn derdejaars stage bij RIBW Brabant ben ik er pas achter gekomen wat ik echt wilde gaan doen. Toen was er al een kleinschalig horecaproject. Zo kon ik mijn horeca ervaring combineren met mijn stage in de psychiatrie. Twee werelden die samenkomen, wat voor mij perfect is. Vanuit mijn stage ben ik aangenomen en sindsdien werk ik voor RIBW Brabant.

Naast mijn werk vind ik het heerlijk om te reizen. Het liefst naar een plek met goed weer en lekker eten, zodat ik nieuwe dingen kan uitproberen. Verder vind ik het leuk om te poolen, naar de bioscoop gaan en lekker bankhangen met mijn vriend.


Bij restaurant Waanzinnig hebben we nu een duofunctie. Enerzijds zijn we leer- werkcoaches in de zorg en anderzijds zijn we allround medewerkers in de horeca. De grootste uitdaging in dit werkveld is balans vinden. Balans tussen individuele trajecten, de deelnemers begeleiden en het restaurant draaien. Deze drie aspecten zijn allemaal super belangrijk, dat het soms lastig is om te kijken waar de prioriteit het meest ligt.
Waar we het meest trots op zijn? De deelnemers! Zien hoe zij zich inzetten en deze nieuwe uitdaging vol enthousiasme aangaan, dat is fantastisch. Als er straks steeds meer deelnemers doorstromen naar regulier werk, dan zijn we echt apetrots!

↑ Terug omhoog