Bereidingswijzen Kerstmenu 2022

BEREIDINGSWIJZEN

Waanzinnig Kerstmenu 2022

Wat leuk dat je hebt gekozen voor het Waanzinnig Kerstmenu! Wij hebben ons uiterste best gedaan om jullie ook thuis te laten genieten van onze Waanzinnig gerechten. Serveer door jou gekozen gerechten op je mooiste servies, voor een extra feestelijke maaltijd. Namens het hele team van Waanzinnig wensen wij jou en jouw naasten hele fijne feestdagen en een spetterend 2023! Maak er een gezellig en feestelijk diner van, we ontvangen jullie in het nieuwe jaar graag weer in ons restaurant.

VOORGERECHTEN

Tartaar van vegan zalm
Gebruik hiervoor de meegegeven PVC ring
* Vul de steker met tartaar van vegan zalm en avocado en druk het lichtjes aan
* Verdeel de kaviaar gelijkmatig over de bovenkant van de tartaar
* Toast de brioche tot deze goudbruin en knapperig is in boter of margarine in een pan
* Maak een streep op het bord met de rouille, naast de tartaar
* Haal de steker rondom de tartaar weg
* Serveer de tartaar met de knapperige brioche

Zalmtartaar
Gebruik hiervoor de meegegeven PVC ring
* Vul de steker met tartaar van zalm en avocado en druk het lichtjes aan
* Verdeel de kaviaar gelijkmatig over de bovenkant van de tartaar
* Toast de brioche tot deze goudbruin en knapperig is in boter of margarine in een pan
* Maak een streep op het bord met de rouille, naast de tartaar
* Haal de steker rondom de tartaar weg
* Serveer de tartaar met de knapperige brioche

Bloemkool
* Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius
* Als de oven voorverwarmd is, verwarm de bloemkoolroosjes gedurende 8 minuten in de oven
* Maak een streep op het bord met de zwarte knoflook aïoli en verdeel hier de bloemkoolroosjes over
* Serveer met de zoetzure rode kool

Kwartel
* Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius
* Als de oven voorverwarmd is, verwarm de kwartelboutjes gedurende 8 minuten in de oven
* Maak een streep op het bord met de zwarte knoflook aïoli en leg hier de boutjes op
* Serveer met de zoetzure rode kool

TUSSENGERECHT

Aardpeer-preisoep
* Verwarm de soep in een pannetje op het fornuis
* Verdeel de gesneden prei over de soepkommen
* Schenk de soep over de prei
* Garneer de soep met de kruidencrème en wat geroosterde pitten en zaden

HOOFDGERECHTEN

Koningszwam
* Verwarm de oven voor op 180 graden
* Laat een bakpan heet worden op het vuur
* Bak de koningszwam op de geruite zijde in een scheutje olie goudbruin (ongeveer 1 min)
* Leg de koningszwam, seizoensgroenten en aardappel op een ovenplaatje of in een ovenschaal in de oven
* Verwarm deze tussen de 8 en 10 minuten in de oven
* Verwarm ondertussen de sjalottencrème in een pannetje of magnetron
* Maak een streep op het bord met de sjalottencrème
* Leg hier de koningszwam dakpansgewijs op de crème
* Serveer met de geroosterde aardappel en seizoensgroenten en garneer met de sjalottenparels

Top side steak
* Verwarm de oven voor op 180 graden
* Laat een bakpan heet worden op het vuur
* Bak de top side steak in een scheutje olie of boter aan een zijde goed aan (ongeveer 1,5 – 2 min)
* Bak de top side steak ook aan de andere zijde goed aan (ook 1,5 – 2 minuten)
* Leg de top side steak, seizoensgroenten en aardappel op een ovenplaatje of in een ovenschaal in de oven
* Verwarm deze tussen de 8 en 10 minuten in de oven (ongeveer 7 minuten voor een medium rare steak)
* Verwarm ondertussen de sjalottencrème in een pannetje of magnetron
* Maak een streep op het bord met de sjalottencrème
* Trancheer de top side steak
* Leg de getrancheerde top side steak dakpansgewijs op de crème
* Serveer met de geroosterde aardappel en seizoensgroenten en garneer met de sjalotten parels

Aubergine
* Verwarm de oven voor op 180 graden
* Laat een bakpan heet worden op het vuur
* Bak de aubergine op de platte zijde in een scheutje olie goudbruin (ongeveer 1 – 1,5 min)
* Leg de aubergine en seizoensgroenten op een ovenplaatje of in een ovenschaal in de oven
* Verwarm deze tussen de 8 en 10 minuten in de oven
* Verwarm ondertussen de posteleinstamppot in een pannetje (evt met scheutje room of (vegan) room tegen het aanbranden) of magnetron tot deze warm is
* Verwarm daarna ook de roomsaus in een pannetje of magnetron
* Schep de posteleinstamppot op het bord
* Leg hier de seizoensgroenten tegenaan
* En hier bovenop de aubergine
* Maak het gerecht af met de roomsaus

Kabeljauw
* Verwarm de oven voor op 180 graden
* Laat een bakpan heet worden op het vuur
* Bak de kabeljauw op de huid zijde in een scheutje olie goudbruin (ongeveer 2,5 min)
* Bak de andere zijde van de kabeljauw ook nog zo’n 2 minuten
* Leg de kabeljauw en seizoensgroenten op een ovenplaatje of in een ovenschaal in de oven
* Verwarm deze tussen de 8 en 10 minuten in de oven
* Verwarm ondertussen de posteleinstamppot in een pannetje (evt met scheutje room of (vegan) room tegen het aanbranden) of magnetron tot deze warm is
* Verwarm daarna ook de roomsaus in een pannetje of magnetron
* Schep de posteleinstamppot op het bord
* Leg hier de seizoensgroenten tegenaan
* En hier bovenop de kabeljauw
* Maak het gerecht af met de roomsaus

NAGERECHTEN

Chocoladecrème
* Hier hoef je niks aan te doen!
* Serveer het potje met de chocoladecrème

Amarena Cheesecake
* Steek de yoghurtschotsen in het potje met de cheesecake.
* Serveer het potje met de Amarena cheesecake

Kaasplank
* Serveer de kazen met het kletzenbrook, de nootjes, de druiven en de stroop
– Rotterdamsche Oude: 55 weken gerijpte Goudse kaas met uitgesproken en robuuste smaak
– Munster: Zachte roodschimmel kaas van koemelk, de smaak is pikant met een romige, licht bitterzure nasmaak.
– Chevre Affiné: 16 weken gerijpte harde geitenkaas met een vol romige geitensmaak.
– Fourme d’Ambert: Deze karaktervolle blauwschimmelkaas heeft een aangenaam romig mondgevoel en een rijke, pikante smaak.

EET SMAKELIJK!