Bereidingswijzen Kerstmenu 2021

BEREIDINGSWIJZEN

Waanzinnig Kerstmenu 2021

Wat leuk dat je hebt gekozen voor het Waanzinnig Kerstmenu! Wij hebben ons uiterste best gedaan om jullie ook thuis te laten genieten van onze Waanzinnig gerechten. Serveer door jou gekozen gerechten op je mooiste servies, voor een extra feestelijke maaltijd. Namens het hele team van Waanzinnig wensen wij jou en jouw naasten hele fijne feestdagen en een spetterend 2022! Stay Safe en we ontvangen jullie in het nieuwe jaar graag weer in ons restaurant.

VOORGERECHTEN

Verse winterse loempia
* Week de loempiavellen 10 tot 30 seconden in lauw water tot hij zacht is
* Leg de loempiavellen opengevouwen neer schep 1 eetlepel zoete aardappel boerenkool puree in het midden van ieder loempia vel
* Verdeel een halve eetlepel gohujang zuurkool over de puree en leg er 3 stukken pompoen tegen aan
* Sprenkel er wat cashew crumble overheen
* Vouw de zijkanten van de loempia naar binnen doe dit nu ook met de onderkant en rol hem dicht
* Serveer met met de dipsaus

Kalfsmuis
* Verdeel de kalfsmuis dakpansgewijs over het bord
* Leg de rode biet plakjes op de kalfsmuis
* Spuit 5 dotjes bloemkoolpesto her en der op de carpaccio
* Leg hier de stukjes groene asperge tussendoor
* Garneer de carpaccio met de hazelnoot crumble, peper en zout

Tataki van tonijn
* Leg de wakame op een bord
* Leg de tataki dakpansgewijs tegen de wakame
* Spuit 3 dotjes wasbi creme ernaast
* Zet de sesamkletskop erbij

TUSSENGERECHT

Zoete aardappelsoep
* Verwarm de soep in een pan op het fornuis
* Verdeel de zoete aardappel blokjes over de kommen
* Schenk de soep over de zoete aardappel blokjes
* Garneer de soep met een eetlepel kokosmelk

HOOFDGERECHTEN

‘Steak’ van Knolselderij
* Verwarm de oven voor op 190 graden
* Zet een pannetje water op maar laat het niet koken (65 à 70 graden)
* Verwarm het gesloten vacuüm zakje wortelcrème in het water (minstens 10 min)
* Leg de knolselderij steak en de gegrilde groenten op een ovenplaat of in een ovenschaal en verwarm deze gedurende 7 à 8 minuten in de oven
* Knip een puntje van het zakje met de wortel crème en spuit deze op een bord
* Leg hier ook de gegrilde groenten bij
* Leg de knolselderij steak naast de wortel crème en de groenten en serveer met de chimichurri

Entrecôte
* Verwarm de oven voor op 190 graden
* Zet een pannetje water op, maar laat het niet koken (65 à 70 graden)
* Verwarm het gesloten vacuüm zakje wortelcrème in het water (minstens 10 min)
* Laat een bakpan goed heet worden
* Peper en zout de entrecote en bak hem goudbruin aan beide kanten (ongeveer 1,5 minuut per kant)
* Leg de entrecote en de gegrilde groenten op een oven plaat of in een oven schaal en verwarm deze gedurende 7 à 8 minuten in de oven (voor een medium entrecote)
* Doe de wortel crème op een bord en leg de gegrilde groentes er speels bij
* Leg de entrecôte naast de wortelcrème en de groenten en serveer met de chimichurri

Heilbot
* Verwarm de oven voor op 190 graden
* Zet een pannetje water op, maar laat het niet koken (65 à 70 graden)
* Verwarm het gesloten vacuüm zakje risotto in het water (minstens 10 min)
* Peper en zout de heilbot en bak hem goud bruin op de huid draai de heilbot om en bak nog 30 seconden
* Leg de heilbot, de tomaatjes en de groenten op een bakplaat of in een ovenschaal en verwarm ze gedurende 7 à 8 minuten
* Serveer de risotto met de heilbot, tomaatjes en groenten

NAGERECHTEN

Chai Cheesecake
* Zet de cheesecake op een bordje
* Serveer met de karamel-pompoen

Trifle
* Pak een leuk glas, bijvoorbeeld een tumbler
* Begin met de speculaas crumble
* Leg een laagje stoofpeer op de crumble
* Spuit een laagje vegan hangop op de stoofpeertjes
* Herhaal de vorige stappen
* Garneer de trifle bovenop met een beetje crumble en een stukje stoofpeer

Kaasplank
* Serveer de kazen met de kletzencrackers, de nootjes, de druiven en de stroop
– Rotterdamsche Oude: 55 weken gerijpte Goudse kaas met uitgesproken en robuuste smaak
– Morbier: Halfharde kaas met gewassen korst uit de Jura waarbij de ochtend- en avondwrongel gescheiden wordt door een as-laagje
– Bleu d’Auvergne: Deze blauwschimmelkaas is zilt-kruidig met gelijkmatig verdeelde blauwaderen

EET SMAKELIJK!